Hoofdstation

Hoofdstation

Sporen 1+2 worden kopsporen van ongeveer 70cm lang. Hier stoppen korte treinen die dit station als eindbestemming hebben. Ook de treinstellen die van het bergstation afkomen zullen op deze sporen stoppen. De bergbaan wordt een pendel dienst naar een hoger gelegen dorp/station.

Sporen 3, 5 en 6 worden perronsporen van ongeveer 150cm lang. hier zullen doorgaande personentreinen stoppen. bij storingen of drukte zullen hier ook de personentreinen stoppen waarvan dit het eindstation is.

Spoor 4 wordt een doorrij spoor voor onder andere goederentreinen van Oost naar West. Doorgaand goederenverkeer van West naar Oost zal over sporen 5 of 6 geleid worden.

Spoor 7 zal gebruikt worden voor de RoLa (Rollende Landestrasse). Hier kan de trein stoppen, ontkoppelen en vervolgens het vrachtverkeer op en afrijden.

 

Wisselstraat West

Een dubbelsporig traject rijd direct een tunnel in om vrijwel direct aan een klim te beginnen. Dit traject zal op een later moment uitbloeien tot het grote paradespoor van de modelbaan. Deze zal uiteindelijk hoger en hoger klimmen om over de bergpas te gaan richting het volgende station aan de andere kant van het grote bergmassief. Het spoor zal met vloeiende bogen langs en door de berg gaan om uiteindelijk te verdwijnen. De verdere aansluiting van dit spoor is nog niet bekend.

Een enkelsporig dieseltraject zal ook gelijk de berg in gaan en klimmen. Via diverse zichtbare passages zal het spoor uiteindelijk in een klein dubbelsporig kopstation eindigen. Hoog op een berg rondom de sneeuwgrens.

Wisselstraat Oost

Een dubbelsporig traject gaat na de wisselstraat richting het Noorden. Dit spoor zal uiteindelijk onder het depot (waar die nu staat) aansluiten op de helix naar het schaduwstation wat onder het station ligt.

Het andere dubbelsporige traject zal ‘beneden’ in het dal blijven en richting de andere poot van de ‘U’ voeren om uiteindelijk ook in een tunnel te verdwijnen. Bij deze wisselstraat zal ook de aansluiting van het depot komen, echter moet deze nog ingetekend gaan worden.