Bouwverslag 0.11 – Eerste rails

Afgelopen weekend naar Rail in Houten geweest met als doel rails te bemachtigen voor het schaduwstation. Ik heb al rails liggen, maar dan gaat het om Peco code 55. Voor deze dure rails is het zonde om het schaduwstation mee vol te leggen. Ik heb er voor gekozen om met Fleischmann rails zonder bedding te gaan werken in het schaduwstation en andere grotere niet zichtbare delen.

 

Helaas was er weinig rails verkrijgbaar en is het beperkt gebleven tot 1 linkse wissel, gelijk met elektrische aandrijving en 4 stukken flexrails. Bij de aankoop gelijk een mooie afspraak kunnen maken met de mensen van N-Spoorstore voor de aankoop van een grote hoeveelheid. Nu is het voor mij dus zaak om te gaan tekenen en zo uit te rekenen hoeveel ik voor het eerste begin nodig ga hebben zaodat ik dit heb liggen op het moment dat ik er mee bezig kan!

Het belangrijkste punt op dit moment blijft het afbouwen van de zolder/hobbykamer. Als dit gereed is kan ik beginnen met de houtbouw voor het eerste deel, niveau -2 “Schaduwstation 1” en de helling of helix naar niveau 0. Het feit of ik met een helling of helix naar boven ga blijft even afhankelijk van de ruimte dit ik in de hoek over heb, is dit genoeg zal ik met een helix omhoog gaan om zo elders onder de baan meer ruimte over te houden.