Dosto’s, Donnerbuchse en meer!

Na mijn bezoek aan ARStecnica in Losheim, Duitsland, gezegd dat ik een bestelling zou plaatsen nadat in de winkel net het laatste setje verkocht was. Zo gezegd zo gedaan, gister kwam het pakketje binnen!

2 Donnerbüchse rijtuigen van Fleischmann met verschillende nummers. Deze zullen bij het depot gebuikt gaan worden als museumtrein. Op termijn zal deze stam uitgebreid gaan worden met diverse rijtuigen. In de vitrine is de Br065 014-3 voorgespannen als trekkracht.

 

 

 

 


Uitbreiding van de Dosto stam! Eerder had ik al de 3-delige set met stuurstand. In het pakketje zat de uitbreiding van 2 tussen rijtuigen, nu bestaat de stam uit 5 rijtuigen. Rechts in beeld nog net een klein hoekje van de Rh 1116. De Dosto stam is van Jägerndorfer.

 

 

 

 


November is uitlever maand bij Jägerndorfer. Tenminste, voor de stam die ik reeds in bestelling heb staan. Aangezien deze best hoog op de ‘wanted-list’ staat bij mij, gekozen om gelijk de complete 5-delige stam te reserveren.

Jägerndorfer brengt dan de CityShuttle uit, zowel met Wortmarke als de ‘Pflatsch’.