Rails en elektronica besteld

Nadat ik eerder op Rail in Houten al een klein begin gemaakt had met de rails voor het schaduwstation, heb ik afgelopen week het schaduwstation uitgetekend en het aantal benodigde railstukken besteld. Omdat het schaduwstation in 2 fases gebouwd gaat worden, heb ik voor enkel Fase 1 besteld. Zo blijft er enig overzicht in de railstukken en is de kans op defecten van de niet voor fase 1 gebruikte rails klein. Fase 1 gaat eerst gebrouwd en getest worden alvorens er voor Fase 2 besteld gaat worden. Het aantal railstukken voor fase 2 is al bekend, dus zodra we met fase 1 aan het einde komen zal dit besteld gaan worden.

Fase 1 bestaat uit:

Wissels rechts: 2
Wissels links: 17
Flex stukken: 28 (36 stukken besteld, is 3 volle dozen)
Overige stukken: 27 (Bestaand uit diverse bocht en vaste rechte stukken)

Ik heb gekozen voor enkele vaste rechte stukken om de volledige breedte goed te kunnen benutten en een net en strak schaduwstation te kunnen bouwen.

Alle wissels zijn direct voorzien van elektrische aandrijvingen van Fleischmann. Voor de bezetmelding van de blokken en de aansturing van de wissels moet ik nog diverse decoders bestellen. In combinatie met de keerlus op een later moment (Als fase 2 ook gebouwd en getest is) ga ik voor de oplossingen van RoSoft. Hun leveren een goede keerlusschakeling waarmee bezetmelding ook normaal werkt. Meer informatie hierover zal op een later moment komen.


Update:

Zojuist ook direct de bezetmelding en wisselsturing besteld. Het gaat om oplossingen van RoSoft. Zo kunnen deze tijdens de bouw ook gelijk ingebouwd worden en hoeft er niet op gewacht te worden als de bouw sneller vordert dan verwacht.