Eerste elektronica binnen!

De eerste elektronica is binnengekomen de afgelopen week. Het betreft 2 bezetmelders, 3 wisseldecoders, een keerlusmodule en een een diodeschakeling. Behalve de keerlusmodule is alles bedoeld om ‘Fase 1’ op te kunnen gaan bouwen en te testen als de rails ligt. Alles wordt gelijk opgebouwd om computergestuurd mee te kunnen rijden/testen.

De wisseldecoders en bezetmelders spreken voor zich. De diodeschakeling, ook nieuw voor mij, is bedoeld om spanningsdipjes bij de niet gedetecteerde stukkenrails te voorkomen, op het moment dat de trein van een gedetecteerd stuk spoor naar een niet gedetecteerd stuk rijden (de oversteek van de isolatielas) Later zal dit op de website onder “Techniek” wat beter uitgelegd worden.

De keerlusmodule is voor een later stadium bedoeld, maar deze heb ik vast mee laten komen om zo bij de bouw van het schaduwstation 1 rekening met de module te kunnen houden (isolatie punten in de rails, eventueel draadvoorbereiding etc.) Voor ‘Fase 2’ zal op termijn een nieuwe bestelling geplaatst worden.

Dit alles is afkomstig van RoSoft.