Nieuw binnen: Rh 2050

Nieuwe diesel afgeleverd aan ÖBBinN

Na het bezoek aan N-Spoorstore in Lochem is er direct een nieuwe dieselloc afgeleverd, voorzien van een digitaal decoder. Het betreft een loc uit de Rh 2050 serie in Blutorange kleurstelling. Deze loc is uit tijdperk IV afkomstig met het oude logo, wat tot in de jaren 70 gebruikt werd.

Deze loc is afkomstig van MTR Michael Mende in samenwerking met Arnold. De loc is voorzien van een Tran dcx76 decoder, echter zal deze vervangen worden door een ESU micro decoder. De Tran veroorzaakt een zoemend geluid als de motor aangestuurd wordt. Een proef met een ESU decoder verhielp dit probleem direct, echter heb ik geen juiste ESU decoder liggen. De Tran decoder zal in een andere loc geplaatst worden!

De Rh 2050 zal in diverse treindiensten gaan rijden of opgesteld worden bij het depot.