Bouwverslag 13-05-2017: Het begin!

Het begin, de oplevering

In het weekend van 6 mei 2017 is de hobbykamer opgeleverd als zijnde klaar om te gaan starten. Links en rechts moeten er wel wat randen en andere zaken afgewerkt worden, maar hiervoor heb ik wat extra hulp nodig. Dit alleen nog eventjes op zich wachten!

Links direct naast de deur zin een UTP aansluiting voor de computer. Hierdoor heb ik straks op de hobbykamer ook een computer met internet en zo altijd snel de nodige informatie die ik nodig heb. Onder de lichtknop, boven de UTP aansluiting, zit een stopcontact voor diverse gereedschap wat ik op of bij de baan nodig heb. Rechts om de hoek, onder de dakkapel, zitten 2 dozen met 2 aansluitingen. Deze gaan de computer en de treinbaan voorzien van de nodige prik 😉

Het begin is er dan ook echt

Zoals te zien op de foto rechts, ben ik gelijk begonnen met het uitleggen in meten van de houten constructie. Dit deel komt straks, als het op poten staat, tegen de linker muur aan naast de deur. Dan kunnen de maten van deel 2 opgenomen worden en de houten constructie gaan opbouwen tussen deel 1 en de muur rechts. Het hout wat rechts tegen de muur ligt zal daar niet blijven liggen. Als hout heb ik vuren geschaafd gebruikt, met als kopmaat ca. 18x69mm. Het frame heb ik in blokken opgedeeld van ongeveer 50 bij 38 cm. Daar er straks nog een laag overheen komt is dit voldoende om nog van onderaf bij het gehele schaduwstation te komen in geval van problemen.

Op poten!

Vandaag verder gegaan met waar ik afgelopen weekend gebleven was, door de week helaas zeer geringe tijd gehad en niet veel kunnen doen. Vandaag (13-05-2017) heb ik het frame afgebouwd en op poten gezet. Rechts hier van zal deel 2 komen te staan. De poten steken nu nog een behoorlijk stuk boven de constructie uit. Hier zal op termijn het frame van het zichtgedeelte ook aan vast gemaakt, eventueel met ergens extra ondersteuning mocht dat nodig zijn! De hoogte van het schaduwstation ligt op ongeveer 80cm boven de vloer. Het toekomstige zichtgedeelte zal op minimaal 100cm vanaf de vloer geplaatst worden. Er is dan nog een tussenruimte van ongeveer 15cm tussen de bovenkant van het schaduwstation en de onderkant van de houtconstructie van het zichtgedeelte. Bijkomend is dat er enkel waar rails komt te liggen de schaduwlaag ‘dicht’ is, de rest blijft open om overal goed bij te komen. Ook om op termijn aan de onderkant van het zichtdeel te kunnen werken.

Hier nog enkele foto’s