Bouwupdate 17-09-2017: Solderen en terugleggen

Rails leggen, rails weghalen?

De afgelopen tijd is er hard gewerkt om fase 1 van het schaduwstation te leggen zodat deze sluitend is. Nu dit rond is, werd het tijd om de blokken van de opstelsporen te bepalen en de draden aan de rails te solderen. Tijd om een goede werkplek ik te richten voor het soldeerwerk! Dus zo gezegd zo gedaan. De hobbykamer gelijk weer even opgeruimd, want werkruimte is toch wel makkelijk.

Tegen de tussenmuur heb ik een oud bureau geplaatst die voldoende ruimte bied. Aan de rechterkant de computer een plek gegeven die de modelbaan gaat besturen. Aan de linkerkant het soldeerstation geplaatst met een plaat eronder zodat het bureau niet kan beschadigen.

Solderen

Toen was het tijd om het soldeerstation aan te zetten. Draadjes uitmeten, puntjes strippen en voorbereiden om ze aan de rails te solderen.

Na een avondje en een middagje zwoegen waren de railstukken voorzien van bedrading, klaar om terug te plaatsen. Deze avond heb ik de uitgaande kant van het schaduwstation weer liggen, bedrading via kleine gaatjes door de plaat heen om later aan de onderkant op de bezetmelder aan te sluiten. De bedrading van de wissels heb ik ook gelijk door de plaat heen gevoerd zodat het aangezicht van bovenaf opruimd aan doet.

De komende periode ga ik werken aan de ingaande kant van het schaduwstation. Deze kant vereist ook nog wat slijpwerk om de blokken te maken.