Stilte is geen stilstand!

Stil? Bedraden!

Jazeker! Al enige tijd is er op de website geen nieuws meer gepost. Geen nieuw materieel, geen bouwverslagen en ook geen andere dingen. Echter betekend dit niet dat er bij en om de baan niets gebeurd (is)! Fase 1 van het schaduwstation is zo goed als gereed en aangesloten, er resten nog een paar wissels die wachten op de bedrading. Om van ieder getrokken draadje en iedere aangesloten wissel een foto te plaatsen gaat te ver, zodra Fase 1 gereed is komen er zeer zeker foto’s van!

Als ik even klaar was met draden trekken, was ik bezig de locs op de baan te plaatsen en deze de juiste decoder adressen mee te geven. Om deze dan weer in iTrain te kunnen gaan verwerken. Toch heb ik niet helemaal stil gelegen onder de baan.. Met de fijne Sint avond een aantal wissels gekregen die bedoeld zijn voor ‘Fase 2’ in het schaduwstation (sporen 2.1 tot en met 2.10) en hoe kan het ook anders dan dat ik er al een beetje mee geprutst heb! 😉

Fase 2

Zojuist na enig speur en zoekwerk een 13-tal wissels besteld tegen een heel erg scherpe prijs! Deze bestelling maakt het aantal wissels voor fase 2 compleet. Echter moet er nog een goede bestelling flexrail uitgaan om zo ook deze sporen allemaal te kunnen leggen!

Zodra ‘Fase 1′ helemaal aangesloten is en kan rijden is het ook tijd om verder te gaan met de houtbouw, het deel waar een spiraal op gaat komen. Dit deel zal op de buitenste rand een aansluitlus gaan dragen om fase 1 te kunnen test rijden terwijl en aan fase 2 gebouwd wordt. In het vervolg van de bedrading van fase 2 kan de spiraal gebouw gaan worden, maar dat is nog even goed koffiedik kijken, of liever fase 2 aansluiten!!

 

Binnenkort zal er een verslag verschijnen MET foto’s van de huidige voortgang, of kijk eventjes op de Facebook pagina. Hier wil ik nog wel eens het een en ander plaatsen.. 😉