Bouwupdate 28-12-2017; Een stukje erbij!

Hoe ver zijn we?

De afgelopen periode is er vrij weinig zichtbaars gedaan, veel onder de baan gehangen met het aansluiten van de blokken en wissels van Fase 1. Deze klus is bijna afgerond! Rond de sinterklaastijd was ik al begonnen met een stukje erbij te bouwen, de eerste wissels van Fase 2! Tot nu toe ligt de uitgaande kant in zijn geheel. Om te ingaande kant te kunnen realiseren moest de tijdelijk lus weggehaald worden, de splitsing naar de sporen 1.1 t/m 1.10 en 2.1 t/m 2.10 kon daarmee teruggelegd worden. Een nieuwe lus moet nu erbij gebouwd worden om rond te kunnen rijden!

 

Het stukje erbij!

Voordat ik het nieuwe deel erbij heb gebouwd eerst andere handige werkzaamheden verricht, opruimen wel te verstaan! De baan en de kamer waren een ware opslagplaats van gereedschap, hout en andere materialen. Stofzuiger er gelijk even doorheen getrokken om zo weer een nette opgeruimde werk/hobbykamer te hebben, klaar voor het vervolg!

Eerst achter de computer met Anyrail om de nieuwe lus en aansluitingen te tekenen en in te meten, printje maken en overtollig papier van het sporenplan afhalen. De tafel is enkel een vierkant-constructie aan de buitenkant omdat er nu niet veel op komt. Binnen deze tafel komen enkele spanten waar dat voor nu nodig is! Railplan er op, houtenplaat erbij en uitgetekend, uitzagen en vastschroeven. Gisteravond de isolatie erop geplaatst voor enige demping en de eerste railstukken op de ‘oude’ tafel plaatsen voor de nieuwe lus!

 

Nieuwe lus en vervolg.

Vandaag (29-12) wil ik de baan weer ‘rond’ hebben zodat er weer gereden kan worden. Dat betekend de nieuwe lus geheel voorzien van de rails. Omdat deze lus lang blijft liggen komen er 2 tijdelijke blokken in om zo met iTrain te kunnen gaan rijden. Ook zal het laatste deel van Fase 1 elektrisch aangesloten gaan worden en kan er verder gebouwd gaan worden aan Fase 2. In het verlengde kan deze ook elektrisch aangesloten gaan worden en in iTrain gezet worden. Pas als dit allemaal afgerond is wordt er verder naar boven gebouwd richting het station en zichtgedeelte. Dan zal ik ook een stuk verder zijn met iTrain en hoop ik dit deel al automatisch aan de rijdende praat te hebben!

 

Enkele foto’s:

Overzicht
Overzicht tot nu toe.
Nieuwe lus
Nieuwe lus op papier.
Oude lus
Locatie van de oude lus
oude doos SS1
Uit de oude doos:
SS1 in de bouw.