Rh 2048, nu digitaal!

Ombouwproject 1, Rh 2048

Na veel werkzaamheden aan de baan vanavond gekozen om een analoog locje onder handen te nemen. Heb er immers nog genoeg staan die omgebouwd moeten worden. Uit de hele rij Rh 1044/1144, een krokodil en een diesel, besloten om de diesel te pakken, de Rh 2048. Als decoder heb ik voor de Kuehn N025 gekozen, deze had ik nog liggen en veel meer functies heeft het locje toch niet.

Als eerste de kap er voorzichtig vanaf gehaald en de binnenkant bekeken, veel componenten op de printplaat die eraf moeten, deze dus verwijderd zodat er een kale printplaat over blijft. Op papier de printplaat simpel nagetekend en de belangrijke aansluitpunten weer ingetekend. Voor mezelf de afkortingen (linksonder) languit weer opgeschreven, rechts onderaan de kleuren van de decoder draden, erachter waar ze voor dienen c.q. op welke aansluiting ze moeten komen.

De Kuehn N025 erbij gepakt en de draden wat korter gemaakt en de motor aansluitingen en de stroomafname gerealiseerd. Even op de baan, adresje erin en rijden maar! Zo simpel kan het zijn 🙂 Vervolgens nog de lampjes aangesloten en snel getest en dit klopte ook. Decoder op z’n plek zetten, met een plakbandje de onderkant geïsoleerd tegen eventuele kortsluiting en alle draadjes ingekort weer terug gesoldeerd. Alle draadjes netjes neerleggen en door een eigen stommiteit een draadbrugje moeten maken. Het locje loopt vrij soepel en schokt niet meer (na het aanbrengen van de draadbrug). Nu is het nog een kwestie van de decoder goed instellen, ijken in iTrain en in dienst nemen op de baan!