Tussenstand! Erg warm..

Voorbereidingen treffen!

In de zomermaanden gebeurd er maar weinig kan ik jullie zeggen! De temperaturen buiten liggen vrij hoog, laat staan de warmte op de zolder.. In plaats van bouwen aan de modelbaan ben ik met mijn ‘zomerhobby’ bezig. Nu ik daar niet altijd maar mee bezig ben, vandaag even tijd genomen om de zolder te bekijken, sporen te inspecteren of alles nog ligt zoals het hoort te liggen, of de treinen nog allemaal op de wielen staan enzovoort. Ik kan jullie melden dat er niets raars in aangetroffen, buiten rommel en stof. Het is helaas wel te warm hier wat aan te doen, maar het is op een soort start-up lijst gezet. Klusjes die moeten gebeuren voordat er weer gebouwd kan worden. Nou ja, bouwen.. er moeten nog een flink aantal wissels en blokken aangesloten worden,dus draadjes bakken en braden! Om dit te kunnen realiseren en aan te sluiten vandaag een bestelling geplaatst van een 2-tal bezetmelders en een 2-tal wisseldecoders. Binnenkort het vervolg bekijken en bestellen wat nodig is om dit alles aan de baan te kunnen koppelen.

 

Pre-orders?

Ook hier is gelukkig iets over te melden. Heden deze maand zal de eerste pre-order uitgeleverd gaan worden, nu hopen dat deze ook snel op de baan zal staan! Het betreft de ‘City-Shuttle’ rijtuigen. Het zal in totaal een 5-delige stam worden, welke trekkracht er aan komt weet ik nog niet, ik denk een Rh1044. Hierover later meer!

Rond week 32 staat de Vectron van Fleischmann in de planning. Als deze volgens schema loopt zal de loc eind september op de baan staan. Het betreft de Sound variant. Ik kijk erg uit naar beide leveringen. De vectron zal voor een zware (nog te formeren) goederentrein geplaatst worden.