Vakantie tijd over, slecht weer komt eraan!

Vakantie stilte

Na een behoorlijke tijd van stilte en weinig bouwen komt de tijd er weer aan! De vakantie is voorbij (gevlogen) en het veel te hete zomerweer loopt ook op het eindje. Tijd voor slecht weer en zolder dus! Nu komende week schijnt het nog wel even warm te worden, maar als dat voorbij is houd het wel een beetje op. ’s Avonds weer eerder donker en de temperaturen zijn weer van dien aard dat het op de zolder weer uit te houden valt! Zo ook hier.. Dit is voor mij het laatste weekend vakantie, vanaf maandag weer hard aan het werk. Zowel de vakantieschade weer bij elkaar verdienen als ook het modelspoor budget weer bij elkaar schrapen. In de tijd die dan vrij gaat komen wil ik weer op de zolder aan de gang, maar dat heeft nogal wat extra werk bleek vandaag!

Baan kapot?

Niet schrikken, maar de baan is niet kapot. Althans het zichtbare, of alle elektronica en bekabeling de zomer overleefd heeft weet ik nog niet. Het schuilt eigenlijk in 2 grote problemen:

  1. Het is een ongelofelijke troep op de hobbykamer (waar niet, maar hier ligt de complete camping nog te slingeren)
  2. iTrain heeft flinke stappen gemaakt in de zomer.

Dus voor ik daadwerkelijk weer aan bouwen toe ga komen, moet ik eerst de 2 bovenstaande punten wegpoetsen en dat betekend:

1.

De gehele hobbykamer opruimen en stoffen. Alle spullen van de camping achter de daarvoor bedoelde schotten stoppen om zo de eerste vloerdelen terug te kunnen vinden. Niet alles is al op de zolder aanwezig, maar dat zal wel dit weekend nog het geval gaan zijn! Dan kan deze ’troep’ weer weg.
Als de camping weer gesloten is, zal ik verder moeten gaan ruimen in de computerspullen. In verband met wat speciale klussen van het vrouwtje is er een computersysteem bijgekomen waar zij op kan (en mag 😉 ) werken, nadeel is dat de dozen met computeronderdelen op de hobbyzolder gedumpt en verspreid zijn. Het een en ander is al weg, maar de laatste spullen zullen echt even uitgezocht moeten worden en in de bewuste hoek gezet gaan worden. Tevens staan er ook veel lege dozen ten behoeve van verzendingen van tweedehands Half-Nul spul (hier kom ik later ook nog op terug voor de verkoop!) die uitgezocht en gesorteerd moeten worden. Rest er alleen nog een berg met gereedschap die ik dan weer terug gevonden heb en wat houten balken en platen voor de bouw van de baan.

Stofzuiger er door en klaar! Ownee, het bureau ook nog even schoon trekken!

2.

Voor de mensen die zelf iTrain rijden weten precies wat er is veranderd. Het heeft nogal wat werk meegenomen voor een baan weer wil rijden met de laatste versie van iTrain, dit zal ik allemaal recht moeten gaan zetten en zelf ook uitvogelen hoe het allemaal ook alweer in elkaar zat! Als iTrain er weer zin in heeft zal ik volop testronden gaan rijden met de treinen om zo te kijken of de baan zelf nog wil en waar deze eventueel opnieuw bekeken moet worden of enkel even gepoetst moet worden. Als de testronden allemaal weer goed verlopen wordt er weer naar het bouwen gekeken!

Vervolg als het werkt..

Fase 2 van het schaduwstation (sporen 2.1 tot 2.10) vereist nog wat aansluitwerk met betrekking tot de wissels. Kwestie van draden trekken zeg maar.. Voor 9 wissels alleen wel een hoop werk. Deze aansluiten op de hardware plaat en tevens die weer uitbreiden met nieuwe wisseldecoders en bezetmelders. Deze liggen al te wachten, dus dat is vrij snel gedaan gelukkig! En dan wordt het volop testen op het fase 2 schaduwstation. Terwijl deze de testfase in gaan, ga ik beginnen met het eerste deel (fase 1, sporen 1.1 tot 1.10) te verlijmen en de schroeven te verwijderen. Als fase 2 ook zonder problemen rijd zal die rap erna volgen met het verlijmen van de rails. Al sluit ik stiekem niet uit dat ik langzaam verder bouw met de grote helix naar het zichtniveau en het hele stationsgebied.. 😉

 

Nieuwe aanwinsten

In de zomer zijn er wel nieuwe aanwinsten geweest, zoals de City Shuttle van Jägerndorfer en 2 bulkwagens van Fleischmann. De eerstvolgende aanwinst zal de Vectron van Fleischmann wezen. Helaas wordt deze week voor week uitgesteld en is het dus onduidelijk wanneer die precies komt. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat als de loc daadwerkelijk op de baan staat, digitaal met geluid! Hoogstwaarschijnlijk komen er ook weer een tweetal van de bulkwagens mee die achter de Vectron komen!