11-08-2019 – IJkspoor in gebruik genomen!

IJkspoor

Vandaag is officieel het ijkspoor in gebruik genomen. Door middel van dit nieuwe stukje techniek is het nu mogelijk om alle treinen onder dezelfde omstandigheden te ijken binnen iTrain. Ik heb gebruik gemaakt van een door Domburg Train Support (DTS) uitgegeven handleiding. Op basis hiervan heb ik de locatie bepaald waar het ijkspoor ging komen, als mede de totale lengte van het spoor en de manier om te ijken, daar zijn ook verschillende manieren voor.

Om dit allemaal goed en duidelijk te kunnen weergeven ga ik hier een nieuwe pagina op de website voor inrichten, inclusief een link naar de handleiding. In de handleiding is het niet alleen het ijken wat telt, maar ook inregelen op de baan zelf  na het ijken. Pas dan kan iTrain echt doen wat jij wilt! De pagina komt onder Baanbouw > Techniek te staan. Komende week zal ik deze pagina ontwikkelen en plaatsen!