Nieuw binnen: Ae 610 ‘Cargo’

Zwitser?!??!

Ja, goed gezien! Deze loc is een Zwitser.. En dan wordt er gedacht, waarom een Zwitser terwijl het een Oostenrijkse baan gaat worden? Heel kort geantwoord: Grensoverschrijdend transport. Met andere worden, deze locomotief komt met een goederentrein vanuit Zwitserland de grens met Oostenrijk over en beland zo op het spoorwegknooppunt. Eens in de zoveel tijd zal deze loc dus passeren.

Of anders uitgelegd, hij bleef plakken omdat het een geweldig mooie machine is! Deze zware 6-asser zal dan ook, ondanks de Oostenrijkse uitstraling van de baan, een echte ‘eye-catcher’ worden.

Al enige tijd in bezet inmiddels, maar door de foto’s die gemaakt worden van mijn gehele collectie duurde het even voordat het zover was. Momenteel ook maar 1 foto van de loc, voor meer foto’s; check de FB-pagina, daar zwerven er meer rond.. 😉

Uiteraard direct een decoder gekocht en deze laten plaatsen in de winkel, gelijk inzetbaar dus!