Nieuw binnen: Rh1043 & meer!

Jubileum spektakel!

Bij het 17 jarige jubileumspektakel van de N-SpoorStore uit Lochem wilde ik deze keer weer een nieuwe loc laten komen. Door middel van een mini poll op de social media pagina (Instagram & facebook) enkele loc van mij ‘Wanted’ lijstje geplaatst, keuze uit 4 locs: Rh 1142, Rh 1043, Rh 1116 en Rh 1014. De volgers hebben besloten! 😉

De loc op de foto links is de winnaar geworden, een locomotief van het type Rh 1043 in Blutorange. Deze loc heeft dienst gedaan op de Tauernbahn in zowel het personenvervoer als het goederenvervoer!

Onder de kap zal een Esu locPilot 4 (micro) komen te liggen als ‘breintje’. Er zit geen sound in deze loc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere nieuwe aanwinsten

De afgelopen tijd is er meer nieuw materieel binnen gekomen! Om de baan een klein beetje schoon te houden zijn er 2 gesloten goederenwagons van ‘Roco Clean’ bij gekomen, in totaal rijden er 3 over de baan! Deze 2-assige gesloten goederenwagons hebben aan de onderkant een ‘schuurblokje’ zitten wat vergelijkbaar is met een normaal schuurblokje van de diverse fabrikanten. De samenstellingen zijn wisselend, soms in combinatie met de Tomix stofzuiger!

Helemaal nieuw in de collectie zijn de open goederenwagons met rongen. Deze worden van diverse goederen ingezet, onder andere voor bomen/hout, staal en meer van dit soort vergelijkbare ladingen. Er zijn er 2 te gelijk binnengekomen! Op termijn zullen deze in een gemixte trein over de baan rijden.

Een bestaande trein is ook met een 2-tal wagons uitgebreid, er zitten nu 8 wagons van het typy Eaos in deze sleep. De bedoeling is dat deze nog iets uitgebreid gaat worden op termijn! Voor nu zijn de wagons nog leeg, wat voor lading er exact in gaat komen moet ik nog bedenken, ze werden zeer breed ingezet!

 

Aankondiging!

Iets met dit logo moet wel gaaf zijn natuurlijk! Onder de kap zal een Doehler&Haass next18 decoder geplaatst worden als ‘intelligent brein’. Dit betreft de locdecoder en/of de functiedecoder! 😉

 

 

Verbouwingen

Voor een 2-tal treinstellen zijn er nieuwe printplaten binnengekomen waarmee er meer met de verlichting gespeeld kan worden. In de oude situatie werd de binnenverlichting ingeschakeld als de front- en sluitverlichting ingeschakeld werd, in de nieuwe situatie is dit los aan en uit te zetten. Ook de frontverlichting is los aan en uit te schakelen, zowel de lage als het hoge frontsein!! 🙂

Voor een 2-tal locs van het type Rh 1044 zijn er ook 2 nieuwe printplaten binnen gekomen. Deze ‘oude’ Roco modellen zijn nog volledig analoog, na het ombouwen kunnen ze ook hun leven als digitale trein te gemoed!! Over al deze verbouwing zal ik later meer uitleggen.