Nieuw binnen: RailJet Taurus!

RailJet!

Nadat er 2 weken geleden al een nieuwe loc binnen kwam, was het dit weekend opnieuw ‘raak’!! Een nieuwe Rh1116 ‘Taurus’ is toegevoegd aan het materieelbestand. Deze keer in de uitvoering van de standaard ‘rode’ RailJet. Deze loc gaat, hoe kan het ook anders, de RailJet trekken in eveneens de rode kleurstelling. Helaas wordt deze aldoor niet uitgeleverd en zal de loc tijdelijk voor een andere trein gezet. Gister (zaterdag 6 juni) nog navraag gedaan of er al meer over de uitlevering bekend was, maar helaas.. De uitlevering zit nog even in de vertraging, wachten dus!

 

 

Onder de kap?

Het is niet zomaar een uitvoering! In het vorige nieuwsbericht waarin ik al een hint gaf, kondigde ik ook aan dat er een Doehler&Haass onder de kap zou komen, nu heb ik deze decoder wel meegenomen, maar niet onder de kap geplaatst. In plaats daarvan heb ik gekozen voor de sound uitvoering! Extra gaaf dus! Gestuurd door een Zimo decoder moet het ijken en fine-tunen in iTrain ook weer goed komen. De loc heeft adres 3162 gekregen (3= E-locs, 16= type, 2 is nummer aantal. Andere Taurussen zitten dus op 0, 1, 3, 4, 5 etc als laatste cijfer) Hoe ik het ga oplossen bij meer als 10 dezelfde locs weet ik nog niet. Dat probleem speelt nu ook -nog- niet 😉 )

De fabrikant van de loc is Hobbytrain, de sound decoder komt van Zimo. De koppelingen zullen op termijn vervangen worden door fleischmann Profi’s. De rijtuigen, zodra uitgeleverd, zullen onderling verbonden worden met vaste koppelstangen. De SkiAustria RailJet is hier ook mee uitgerust en gaat zowel trekkend als duwend zonder problemen over de baan! De stuurstand zal een functie decoder krijgen voor het schakelen van de front- en sluitseinen en de binnenverlichting, alle bakken zullen ook onderling gekoppeld worden voor de sturing en stabiliteit van de binnenverlichting.