Nieuw binnen: RailJet rijtuigen! + …. ;-)

RailJet!

6 juni j.l. was er ook al een “Nieuw binnen” nieuwsbericht, dit betrof de Hobbytrain RailJet loc! Deze keer zijn het de rijtuigen! 😀  In de zomer van 2019 werden deze door HobbyTrain aangekondigd, dat ze opnieuw uitgebracht zouden worden door de ongekende vraag ernaar. Echter heeft Corona roet in het eten gegooid, of in dit geval in de mallen, waardoor het dusdanig lang geduurd heeft. Mijn tweede (verdiende 😉 ) vakantiedag kreeg ik een mailtje dat ze geleverd waren bij de winkel, echter omdat ik even van de zomerhobby aan het genieten was in Kroatië, heb ik ze naar mijn ouders laten sturen, zijn ze voor het gevoel toch al binnen! 😉  Na de vakantie dan ook direct opgehaald en zo snel als dat het toeliet de rijtuigen op de baan gezet.

Het stammetje

De RailJet stam telt 7 rijtuigen, waarvan 1 stuurstand rijtuig. Dit rijtuig is digitaal voorbereid en behuist inmiddels een Doehler&Haass functiedecoder (FH05B) die de front- en sluitseinen schakelen. Het adres moet ik op het moment van typen (19-09 17:10) nog wel programmeren. De rijtuigen zullen uitgerust gaan worden met binnenverlichting die op de decoder wordt gezet, hierdoor kan dit in het schaduwstation uitgeschakeld worden om stroom te besparen en zo de betrouwbaarheid van het schaduwstation te kunnen garanderen. Momenteel ben ik aan het uitzoeken hoe ik dit het beste kan doen.

Na de Ski Austria RailJet is dit mijn tweede RailJet, ik sluit niet uit dat dit aantal in de toekomst nog op zal lopen gezien het feit er nog een aantal varianten zijn (of komen..)

 

Aankondiging

Het zal nog even duren voor het zo ver is, en het zal nog veel langer duren voordat het compleet is;

Nieuwe ÖBB NightJet

De loc staat inmiddels in bestellen en zal voorzien worden van een Zimo decoder, zonder sound! De rijtuigen zijn nog niet officieel aangekondigd, maar er is wel een nieuwsbericht waarin wordt gesproken dat ze uitgebracht worden, de nieuwe variant dus met Vectron kop! Deze stam zal zeker komen. Loc staat voor week 33 2022 gepland voor uitlevering.

Fabrikant is Fleischmann. HobbyTrain heeft ze ook aangekondigd, echter kies ik voor de Fleischmann!