Nieuw binnen: Taurus (x3!!) + wagon

Taurus, x3!!

Ja, je leest het goed, keer 3! Deze flinke uitbreiding was niet gepland, maar kwam op mijn pad. Op het N-spoorforum.nl kwam een verkoop advertentie voorbij met enkele loc en een complete RailJet! Het liefst had ik heel de kavel over genomen, maar dat zou even te gortig worden. En hoe!! Deze keuze gemaakt om 3 (van de 4) Taurussen over te nemen en de rest te laten voor wat het is.

De Taurussen:

Rh 1016
Een standaard Taurus in de herkenbare verkeersrode kleur. 2 pantografen op het dak beperken de inzetbaarheid van deze loc. De loc zal samen met zijn broertje ingezet worden voor een zware staaltrein, dubbeltractie dus! De loc is digitaal voorbereid en zal voorzien worden van een decoder, helaas had ik deze niet meer op voorraad en zal de loc in de vitrine geplaatst worden.

 

 

Rh 1216
Geen standaard Taurus, maar de Vmax 357Km/h uitvoering. In een grijze kleurstelleing met opvallende ‘zilveren’ ronde vlakken waarin de sponsoren van de Wereld record poging staan. De 4 pantografen op het dak zorgen voor zeer brede inzetbaarheid. Deze loc is digitaal voorbereid en reeds voorzien van een Esu LoPi 4 Micro decoder.
Helaas heb ik voor deze loc geen ruimte op de baan omdat het schaduwstation vol staat en ik keuzes moet maken, ook deze Taurus zal in de vitrine komen te staan.

 

Rh 1216 Verdi-Wagner
Een bijzondere ‘Werbe’ Taurus met op beide zijdes een andere speciale opdruk. Echt een eye-catcher op de modelbaan!! De 4-pantografen geven ook deze loc een zeer brede inzetbaarheid. De digitaal voorbereide loc is voorzien van een Kuehn N45 decoder om dienst te kunnen doen op de baan, helaas moet ook deze pracht loc even genoegen nemen met de vitrine!

Uiteraard zullen ze op de baan te zien zijn, ik wissel nog wel eens van materieel op de baan.

 

De goederenwagon

Iets eerder in het weekend, bij een bestelling met andere spullen die nodig zijn, een goederenwagon toegevoegd, gewoon leuk! Echter wist ik toen nog niet van de advertentie over de locs.. 😉 Dusja, onverwacht extraatje zeg maar;

Deze rongen wagon, van het type RES, heeft staalrollen als lading. Zoals op de foto te zien is de wagon leeg. De rongenwagon zal in een gemixte goederentrein gezet worden om rondjes over de baan te rijden. Op termijn komen er meerdere voor een speciale houttrein!