Nieuw binnen: SETG Vectron!

SETG?

Jazeker, uit Oostenrijk. SETG staat voor Salzburger Eisenbahn Transport Logistik GmbH, een private onderneming uit de regio van Salzburg. En dus mag die niet ontbreken! Deze dikke Vectron is uitgerust met 4 stroomafnemers, om zo in meerdere Europese landen actief te kunnen zijn. Deze geheel op goederenvervoer gerichte ondernemen heeft een uitgebreide vloot van locomotieven en wagons, onder andere voor het vervoer van boomstammen, vloeibare ladingen, gesloten wagons voor stukgoed en voor het vervoer van zeecontainers.

In model

Het door Fleischmann geproduceerde model is standaard voorzien van de eigen Profi kortkoppelingen, een standaard die ik zoveel mogelijk wil toepassen op de baan. De verschillende opdrukken zijn zeer fraai en ook bijzonder scherp gedrukt. Alle details uit de tekeningen zijn duidelijk zichtbaar. Op de interne printplaat is ruimte gemaakt voor een Next18 decoder, maar behuisd nu de analoge stekker. Uiteraard zal deze Vectron uitgerust worden met een decoder, en wel de Zimo MX618N18. De andere 2 Vectrons (van de ÖBB) zijn ook met deze decoder uitgerust en geven een zeer fraaie rijeigenschappen.

De details op het dak zijn ook compleet en zorgen voor een mooi schouwspel.

En op de baan?

Natuurlijk zal deze stoere Vectron zijn rondes gaan rijden op de baan, net zoals alle andere locomotieven uit de verzameling. Echter is de verzameling inmiddels zo uitgebreid aan het worden, dat ik keuzes moet gaan maken welke modellen op de baan staan en welke in de vitrine mogen pronken. En die keuze is lastig!! 😉  Wegens het niet voorhanden hebben van de betreffende decoder zal de Vectron in de vitrine komen te staan, maar zodra de decoder binnen is zal de loc wel gedigitaliseerd worden en voor iTrain en de baan gereed gemaakt worden. Daarmee bedoel ik inrijden, ijken en afstellen.

Mijn eerste idee was om deze loc voor een keteltrein te plaatsen, uiteindelijk zal ik op het moment van op de baan plaatsen bekijken of het ook daadwerkelijk een keteltrein zal worden. Ik wil de diverse goederentreinen en passagierstreinen gaan wisselen om niet iedere keer dezelfde treinen te zien passeren. Dit zal op willekeurige basis gaan, maar net waar ik zin in heb denk ik.

En de vitrine dan..

Ja, goed punt! Met deze Vectron erbij is die ook wel vol. Omdat ik nu druk met de baan bezig ben staat het schaduwstation vol alsook het ijkspoor/programmeerspoor boven het bureau. Op de baan zelf, de zichtbare delen zeg maar, staat nu uit veiligheid geen trein. Enkel wat rijtuigen ten behoeve van testwerkzaamheden (bochten en tunnelportalen….. 😉 )

Op termijn zal er een tweede vitrine komen, zeker met de toekomst van wat komen gaat.. Vectron, Nightjet, Taurus, Rh1044…..