Keerplus 3 – Domburg Train Support

Keerlus?!

Zeer gemakkelijk in gebruik en simpel in opzet. Deze keerlusmodule werkt 100% op stroomdetectie en regelt dit over 3 secties ongeacht de rijrichting.

  • Volledige stroomdetectie
  • 3 secties waarvan de middelste de lengte heeft van de langste trein
  • Te voeden via een AC, DC of DCC spanning tot maximaal 35V
  • Elke sectie schakelt een uitgang op basis van stroomdetectie
  • De schakelende uitgangen zijn vrij te gebruiken voor bezetmelding of het schakelen van willekeurige elektronica
  • De module werkt standalone en hoeft niet in contact te staan met een centrale waardoor de module ook bruikbaar is als u geen digitale centrale gebruikt.

Aansluiten

Makkelijk en simpel!

Het aansluiten van de module is erg simpel, geen moeilijke secties maken met overlappende delen. Je hebt een inrij sectie nodig van ongeveer 20 cm die aan beide kanten geheel geïsoleerd is van de andere spoorstaven. Hierna volgt de ‘ompool-sectie’. Deze moet minimaal de lengte hebben van de langste trein die je hebt rijden, ook deze moet weer aan beide kanten geheel geïsoleerd zijn. Als laatste heb je de uitrij sectie van ongeveer 20cm, deze ook weer aan beide kanten volledig isoleren. Je hebt dan 3 stukken rails die volledig geïsoleerd zijn, deze worden op de KP3 aangesloten.

Zie onderstaande afbeeldingen voor de juiste manier van aansluiten. In het voorbeeld is een DR5000 van Digikeijs gebruikt als centrale, dit kan bijna elke andere willekeurige centrale zijn.

Heb je vragen over het aansluiten, wil je meer over de KP3 te weten komen of wil je deze aanschaffen, bezoek dan de website van Domburg Train Support!

Website: Domburg Train Support
KP 3: KeerPlus 3