Einde van een tijdperk & Nieuw binnen; 1016,1116,1216,1044,2050,5047&meer!

Het einde van een tijdperk.. :'(

Zoals vele al zullen weten gaat ‘onze’ trouwe N-Spoor winkel, de N-SpoorStore uit Lochem, er mee stoppen. Genieten van het wel verdiende pensioen staat op de agenda als, zoals gezegd, op 29 juni 2024 de deuren in Lochem voor het laatst gesloten zullen worden voor publiek. Voor Hans en Ineke stopt er een tijdperk, maar zal er mooie nieuwe aanbreken! Voor ons N-spoorders zal het een gemis gaan worden. Wat deze winkel bracht is niet zo snel elders te halen. Niet enkel het gigantisch uitgebreide n-spoor assortiment, maar ook het huiselijke van de eettafel midden in de winkel. Met een bakkie koffie en vaak ook wel een plakje cake of een koekje kon je altijd heel fijn een gezellig praatje maken, over de meest uit een lopende dingen. (ook modeltreinen kwam wel eens voorbij! 😉 )

Via deze weg wil ik de N-SpoorStore, en in het bijzonder, Hans en Ineke nogmaals bedanken voor wat ze hebben klaargespeeld voor de n-spoor wereld! Altijd grote voorraad waardoor er razend snel geleverd kon worden, goed advies op vele gebieden, de bijzondere merken in het assortiment die weinig winkels hadden, de service bij gebreken, bij klachten of gewoon algemeen in de winkel of op beurzen. Voor mij was het altijd een flinke rit naar Lochem, met 2u rijtijd per enkele rit, maar doch altijd een feestje om te doen! Soms om echt wat moois op te halen als de noviteiten geleverd werden, soms gewoon omdat we (de vrouw ging nogal eens mee de laatste tijd) er gewoon zin in hadden! Maar ook hier zal een einde aan komen helaas..

Maar goed, tot op heden helaas geen berichten over eventuele overname dus zal de deur echt op slot gaan.

Nieuw binnen; VEEL!

In de uitverkoop die nu gaande is bij de N-SpoorStore heb ik mij niet echt in kunnen houden. Zeker niet om er nu ‘misbruik’ van te maken, maar als ik het niet koop, doet een ander dat wel. En dus ben ik ten strijde getrokken met het digitale winkelmandje:

Allereerst deze set van Fleischmann. 2 Schwerlast-Flachwagens der ÖBB met staal lading. Echter is de lading mij veel te plastic en moet ik nog even zien of die er ook op blijft liggen. Ik heb reeds meerdere van deze wagons in mijn verzameling zitten, eens zien of er een leuk treintje mee te versieren valt!

De beide wagons hebben een uniek nummer en in de verpakking zit per wagon een zakje bijgeleverd met de rongen om aan de zijkant te plaatsen!

 

 

Deze elektro loc van type 1044 en uitgevoerd in het “Schachbrett”-design is ook van Fleischmann. De nu nog analoge locomotief van voorzien worden van een NEM651 decoder van de firma Kuehn. Hiervan heb ik nog enkele decoder op voorraad.

Wegens gebrek aan ruimte op de baan én in de vitrine ben in genoodzaakt de loc in zijn verpakking te bewaren. Plannen voor het uitbreiden van de vitrine ruimte is er wel daar er ook nog 2 RailJets en 1 NightJet graag de wielen willen strekken!

 

 

 

Deze 2 dieselstellen zijn van de Firma Arnold en zijn van het type Rh 5047. Deze set bestaat uit 1 gemotoriseerd stel en 1 dummy. Zo kunnen ze dus als dubbel stel over de baan gaan rijden. De beide ‘railcars’ hebben een eigen nummer en zijn daarmee dus uniek! Ze zullen ook beide voozien worden van een Next18 decoder voor de aansturing van de motor (Zimo) als enkel de verlichting (D&H)

Ook deze zullen wegens het ruimte gebrek voor alsnog in het doosje opgeborgen worden!

Detail; Beide analoog, maar voorzien van binnenverlichting!!

 

Deze Taurus is van de firma Hobbytrain en draagt het nummer 1016, te herleiden naar het eerste type Taurus. De loc is voorzien van een Werbe-uitvoering met de tekst ‘Je mehr Sie Bahn fahren, desto grüner wird’s. Of-te-wel, hoe meer je met de trein gaat, hoe groener het wordt! 😉

De Taurus zal voorzien worden van een Zimo Next18 decoder om zo diensten te kunnen rijden op de baan. Echter het bekende liedje, wegens ruimte gebrek blijft ook deze loc in het doosje slapen tot er ruimte komt!

 

 

Een RailJet toevoeging! Deze Taurus uit Tsjechië heeft als type nummer 1216 en rijd internationale treindiensten, de RailJets naar diverse landen waaronder Oostenrijk! Deze heeft altijd al hoog op de ik-wil-lijst gestaan vanwege de RailJet. Het is mijn eerste loc van deze maatschappij en zal zeker niet de laatste zijn. Er schijnt ook een Vectron te zijn……. Oowjee.. 😉

Deze Taurus zal ook voorzien worden van een Zimo Next18 hart om mee te kunnen rijden op te baan. In de toekomst zullen de RailJet rijtuigen in deze kleurstelling ook nog aan de collectie toegevoegd worden, al zijn deze niet meer in productie en dus moeilijk te verkrijgen! Voorlopig zal die in het doosje blijven..

 

Dit dieseltje van het type 2050 is een museumuitvoering en is dan ook in bezit van de ÖGEG. Een Oostenrijkse museum gezelschap.

Dit groene beestje is inmiddels voorzien van een decoder van de firma Zimo (MN617N) maar moet nog volledig ingeregeld worden. In tegenstelling tot de andere toevoegingen zal locomotief van Arnold wél op de baan verschijnen, maar bij de draaischijf. Deze is dan wel nog niet functioneel, maar staat wel leuk! 🙂

Van dit type loc rijd er reeds een Blutorange variant rond op de baan, nouja rijden.. De boel staat al even stil!

 

Deze ‘Werbe’ Taurus van Fleischmann (Rh 1116) is de laatste toevoeging voor nu! Met de speciale opdruk; ‘Heute. Für morgen. Für uns.’ is dit weer een kleine blikvanger (in het doosje!) Ook deze Taurus zal voorzien worden van een digitaal hart om zo diensten te kunnen doen op de baan.

Met deze Taurus in de verzameling komt de collecte op 18 verschillende locomotieven uit.

 

 

 

Nog meer binnen?

Jazeker! Ik heb niet alleen maar treinen gekocht. Er moet ook aan de baan gebouwd worden en ook daarvoor hebben we diverse dingen in het winkelmandje gedaan;

  • Noch statisch gras. Een assortiment pakket van diversen soorten gras, grote potten met gras, zakjes met gras. Kortom aanvulling en uitbreiding van onze varianten statisch gras. We werken met de kleine ‘knijpfles’ van Noch voor de lastige hoekjes waar weinig (of geen) ruimte is, of met de RTS Greenkeeper (35kv versie) voor de stukken waar we gewoon bij komen of grotere oppervlakten.
  • Noch bomen pakketten om zelf bomen en struiken te kunnen maken. De vrouw vind dit erg leuk om te doen dus ja, waarom zouden we het dan laten. En er komen nou eenmaal veel bomen en bosjes kijken bij een grote baan! Succes!! 😀 😀
  • Van MiniNatur ook grasflokken, maar dan net even anders als die van Noch. Leuk voor er tussen, dan worden de grasvelden niet zo eentonig.
  • Bomen, van Busch. Want niet alle bomen kan en wil je zelf maken. Deze ‘steek-dennen’ prop je zo in de baan op z’n plek. Al moeten we bij het gips toch wel even een gaatje voorboren voor het gemak. Maar dan steken we de stam zo in het gat!!
  • Mini stofzuiger van Woodland Scenics. Bij het ‘schieten’ van het statische gras komt er veel meer dan er daadwerkelijk blijft zitten in de lijm. Zonde om alles met de grote stofzuiger weg te halen en dan weg te gooien. We deden ook al wel een pantykous om de mond van de stofzuiger, maar zo een kleine stofzuiger is altijd handig! Dan zit je niet te klooien met een losse sok en een complete slang die over de baan zwabbert.. Puur gebruiksgemak dus!
  • Andere ‘kleine’ items van o.a. Noch. Lasercut-minis om ergens op de baan te gebruiken, Ruiters van om ergens te plaatsen. In een land als Oostenrijk met veel bergen en wandel/looproutes kom je altijd wel meerdere ruiters tegen. Glasbakken van N-Train. Waar moeten de Preisertjes anders hun glas kwijt? Zomaar ergens dumpen? Niet hier bij mij op de baan! 😉
  • Mafen sein. De vorige keer had ik er maar 1 van dit type meegenomen met mijn domme hoofd. Ik had er beter 2 mee kunnen nemen, maar goed. Nu maar mee laten komen..


Jullie bedankt!!