Nieuw binnen: Stof silo wagen en Eurofima rijtuig (en tasje items..)

Staubsilowagen

Nieuw in de verzameling is de stof silo wagen van Fleischmann. Deze vier assen tellende wagen van het type Uacs zijn geschikt voor het vervoer van diverse bulk- en poedergoederen. De wagons zijn onderverdeeld naar de te vervoeren goederen, terwijl de UACS-x wordt gebruikt voor het transport van kolengruis, worden de UACS-y gebruikt voor het vervoer van voedingsmiddelen zoals soda of meel. De grote originele wagens hebben een speciale epoxyhars coating binnen in de silo en een pneumatische losmaak inrichting. Beide type, de Uacs-x en de Uacs-y, hebben dezelfde basisstructuur met UIC-draaistellen van het type Y25CS en een gelast onderstel. De wagons worden gevuld via de vuldop op het dak van de silo, die via loopbruggen te bereiken is. De wagons worden geleegd door een persluchtsysteem.

Deze wagon zal bij mij mee gaan rijden in een gemixte goederentrein, op termijn zullen er nog enkele wagons van dit type toegevoegd worden. De wagon is voorzien van standaard koppelingen, deze zullen op termijn vervangen worden voor Fleischmann Profi kort koppelingen.

Eurofima rijtuig

Een toevoeging aan de oranje Eurofima stam is deze eerste klasse rijtuig van Roco, een oudje dus! De stam bestaat verder uit een andere eerste klasse rijtuig, een eerste/tweede klasse rijtuig en een tweede klasse rijtuig. Het rijtuig is uitgevoerd met standaard haakkoppelingen zonder NEM schacht. Of de stam uitgevoerd gaat worden met kort koppelingen of vaste koppelingen is tot nu toe onbekend.

Tasje vol, toch?

Absoluut! De bovenstaande toevoegingen aan de verzamelingen zijn leuk, maar leuker is de rest van het tasje! Oke, eerlijk.. de Staubsilowagen is ook gewoon een schitterende aanwinst! Maar wat zat er verder in dat goed gevulde tasje;

Aangezien we (ja, samen met mijn vriendin! 😉 ) bezig zijn met de bergen, hebben we daar spullen voor mee gebracht. Na het zelf maken van een statische begrasser en dit getest te hebben gingen we groter aan de slag, nouja, mijn vriendin ging dat doen. Dus diverse soorten statische grassprieten in het winkelmandje. Omdat een eerdere test niet helemaal ging zoals gewenst, ook een potje met speciale graslijm in het winkelmandje. Trouwens, de N-Spoorstore heeft helemaal geen winkelmandjes?? Dus ergens in de winkel een hoekje geclaimd om de spullen te verzamelen.

Zo kwamen er diverse figuren setjes te liggen, zakjes met boompjes en uiteindelijk ook een flink aantal bouwpakketten. Alles goed voor een tas vol! Al met al genoeg spullen om de komende tijd veel te kunnen (en te moeten) doen..

 

2 reacties op Nieuw binnen: Stof silo wagen en Eurofima rijtuig (en tasje items..)

Reacties zijn gesloten.