Nieuw Binnen; Rh 2016 ‘Hercules’

Hercules?

Jep, de bijnaam van het type Rh 2016. Een beren sterke dieselelektrische locomotief. Deze wordt zowel voor het goederen als voor het personen vervoer in gezet, meestal op niet geëlektrificeerde lijnen. Dit is het laatste nieuwe model van Fleischmann van dit type. Ik heb gekozen voor de DCC versie met geluid dit keer.

Het model is een exacte kopie van de eerder uit gegeven modellen, met het verschil dat deze uit gerust is met sluitseinen. Uiteraard is er ook gekozen voor een nieuw bedrijfsnummer!!

Inzet?

Waar deze locomotief voor ingezet gaat worden weet ik nog niet. Mogelijk zal dit een wisselende samenstelling zijn, ook dubbeltractie is mogelijk. Het is het derde model van dit type in mijn verzameling! Voor nu staat de loc in de vitrine te shinen! 😀